Sexpo juhlii 50 vuoden ikää kattavalla ohjelmalla Helsinki Pride -viikolla

Sexpo ja Pride-liike viettävät identtisiä 50-vuotisjuhliaan, minkä johdosta Sexpo panostaa ennätysmäisesti Helsinki Priden ohjelmatarjontaan. Monipuolisen ohjelman huipennuksena pidetään Helsingin kaupunginmuseolla juhlapaneeli, joka kokoaa asiantuntijoita keskustelemaan seksuaalipolitiikan menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevasta.

“Puoli vuosisataa on mille tahansa järjestölle merkittävä rajapyykki. Se, että Sexpon synty ajoittuu samaan hetkeen Priden kanssa kertoo siitä kuinka akuutti tarve tällaiselle työlle on ollut. Ja se, että Pride-liike sekä Sexpo jatkavat elinvoimaisina, kertoo siitä kuinka tämä tarve ei ole kadonnut mihinkään”, pohtii Sexpo-säätiön viestintätiimin Pii Anttonen.

Paneelikeskustelun painopisteenä on Suomen ja Sexpon seksuaalipoliittisen historian lisäksi tuore seksuaalipoliittinen ohjelma Nautinnon aika, joka koostaa yksiin kansiin säätiön poliittiset tavoitteet.

Panelisteina tilaisuudessa esiintyvät Sexpossa pitkään vaikuttanut emeritus toiminnanjohtaja Jussi Nissinen, Sexpon nykyinen toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja Sexpon historiajulkaisun kirjoittanut Henriikka Sundell sekä yhteiskuntahistorioitsija Jukka Kortti. Keskustelun vetää Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström.

Nautinnon aika ja sen teemat ovat esillä myös Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla, jossa ovat keskustelemassa ohjelman kirjoittajista VTT, seksuaalieetikko, Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja FM, tietokirjailija, Sexpon puheenjohtaja Tiia Forsström.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja tilat ovat liikuntaesteettömät. Kysymykset ja osallistuminen keskusteluun on tervetullutta. Juhlapaneelitilaisuudessa on tarjolla myös juhlajuomaa!

50v-juhlapaneeli
Paikka: Helsingin kaupunginmuseon aula (Aleksanterinkatu 16)
Aika: Torstai 27.6. klo 17-19

Nautinnon aika Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla
Paikka: Akateeminen kirjakauppa (Pohjoisesplanadi 39)
Aika: Perjantai 28.6. 17-17:30

Lisää ohjelmaa Sexpon verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavissa.

Jätä kommentti